AHL-kausi 2021-2022 on jo täydessä käynnissä. NHLSuomi tarkastelee sarjan suomalaisten edesottamuksia viikottain julkaistavassa AHL:n viikkokatsauksessa.

NHL:n farmisarjassa hyvän lähdön kauteen ovat saaneet muun muassa Pittsburgh Penguinsin suomalaislupaukset: Valtteri Puustinen, Kasper Björkqvist, Juuso Riikola, Niclas Almari sekä Filip Lindberg.

Vielä viime kaudella Liigassa kiekkoillut Puustinen on tällä hetkellä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin tehokkain pelaaja, kun neljässä ottelussa on syntynyt neljä (3+1) tehopistettä. Nuoren hyökkääjän otteita on kehuttu monesta eri suunnasta, joten NHL:ään on lähtenyt heti hyviä näyttöjä.

Artikkeli jatkuu videon alapuolella.

Myös Puustisen seurakaverit Björkqvist ja Almari ovat onnistuneet heti alkukaudesta maalinteossa, kun taas tolppien välissä espoolaislähtöinen Lindberg on esiintynyt kahdessa ottelussa huimalla torjuntaprosentilla 96,8. Päästettyjen maalien keskiarvo on 0,98.

Kolmessa AHL-ottelussa (0+2) esiintynyt Riikola on puolestaan nostettu jo takaisin NHL:n puolelle.

Muutkin suomalaiset onnistuneet

Alkukaudesta useat muutkin suomalaiset ovat antaneet hyviä näyttöjä AHL:ssä. Aarne Talvitie on iskenyt Utica Cometsille kaksi osumaa, joista toinen syntyi jatkoajalla. Talvitien lisäksi myös Charlotte Checkersin Aleksi Heponiemi on neljän ottelun jälkeen kahden maalin kerhossa.

Artikkeli jatkuu videon alapuolella.

Farmisarjan tehokkain suomalaispuolustaja on ollut Robin Salo, joka on summannut kuudessa kamppailussa neljä (1+3) tehopistettä. Myös seurakaveri Otto Koivula on kerännyt neljä (0+4) tehopistettä. Molemmat edustavat Brigdeport Islandersia.

Kirjoitushetkellä AHL:ssä on (25.10.) 29 suomalaista, joista ainoastaan hyökkääjät Leo Komarov ja Antti Suomela eivät ole pelanneet vielä otteluakaan farmissa. Komarov joutui AHL:ään siirtolistan kautta, kun taas Suomela on ollut alkukauden loukkaantuneena.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen