Yksi kaikkien aikojen maalintekijöistä ilmoitti ikävän uutisen – Mike Bossy kamppailee syöpää vastaan

© Kuva: Getty Images

Kanadalaisella TVA Sports -kanavalla jääkiekkoanalyytikkona nykyään toimiva Mike Bossy ilmoitti jäävänsä pois lähetyksistä toistaiseksi. Syynä on diagnoosi keuhkosyövästä.

— Tilanne on 1-0, mutta en ole sanonut viimeistä sanaani, Bossy kertoi suorassa lähetyksessä. Aion taistella tätä vastaan samalla päättäväisyydellä, jota olette nähneet minun näyttävän jäällä.

New York Islandersissa koko NHL-uransa pelannut Bossy on kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista maalintekijöistä. 752 ottelussaan hän venytti maaliverkkoja käsittämättömät 573 kertaa. Maalimäärässä hän on vasta sijalla 22, mutta kahta pelaajaa vaille jokaisella hänen edessään olevalla pelaajalla on vähintään 1200 ottelua urallaan NHL:ssä.

Bossyn ura loppui lyhyeen jo 30-vuotiaana kroonisten selkävaivojen takia. Uran viimeiseksi kaudeksi jäänyt 1986-87 oli myös hänen uransa ainoa kausi, kun hän teki alle 50 maalia.

64 vuotta tammikuussa täyttänyt Bossy oli mukana voittamassa jokaista Islandersin seurahistorian neljästä Stanley Cup -mestaruudesta. Meriittilistalta löytyy myös kolme herrasmiespalkinto Lady Byngin ja kaksi NHL:n maalipörssin voittoa sekä tulokaspalkinto Calder-pystin voitto ja pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle annettu Conn Smythe -pokaali. Islanders on myös jäädyttänyt hänen pelinumeronsa.