Red Wingsin kärkivaraus otti osumaa vastataklauksesta – haukkui Conor Garlandia pressissä kääpiöksi

© Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin ja Vancouver Canucksin välisessä ottelussa tunteet kävivät pinnassa, kun Conor Garlandin vastataklaus Filip Zadinaa kohtaan kolahti tshekkilupausta päähän. Canucks-hyökkääjälle tuomittiin tilanteesta kahden minuutin jäähy päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ottelun jälkeen Zadinalla oli sanansa sanottavana Garlandin taklauksesta.

— Kurotin vain kiekkoon ja hän vain pakitti minuun kuten hänenlaisensa kääpiöt, vuoden 2018 varaustilaisuudessa kuudentena varattu hyökkääjä totesi lehdistötilaisuudessa. Se on aika tavallista, että hän teki vastataklauksen, koska en usko hänen olevan tarpeeksi vahva taistellakseen minua vastaan kulmassa.

Sanavalinta ei ollut paras mahdollinen, koska ”kääpiö” voidaan tulkita hyvin herjaavaksi nimitykseksi lyhytkasvuiselle ihmiselle. Garland on 178 senttiä pitkä eli viisi senttiä Zadinaa lyhyempi.

Kuvamateriaalin perusteella Red Wings -hyökkääjän näyttää osuvan kanadalaisen selkä. Zadinan pää näyttää olevan tilanteessa hyvin alhaalla, mutta kiistanalaista on, olisiko Garlandin pitänyt reagoida siihen paremmin.

Tilannetta seurasi luonnollisesti torikokous, jossa riitapukareina olivat muun muassa Michael Rasmussen ja Bo Horvat.