Toronto Maple Leafsin tiukka palkkakattotilanne on pakottanut kanadalaisseuran tukalaan asemaan maalivahtirintamalla.

Joukkueen kesähankinta Petr Mrazek on loukkaantuneena sivussa tositoimista, eikä seuralla ole palkkakattonsa rajoissa mahdollisuutta kutsua miehelle tuuraajaa AHL:n puolelta. Tästä johtuen Leafs solmi lauantaina amatöörisopimuksen maalivahti Alex Bishopin kanssa.

Toronto yliopistojoukkueessa pelaava 24-vuotias Bishop availee Toronton vaihtoaition luukkua ensi yön kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan. Leafsin maalilla ottelun aloittaa ykkösvahti Jack Campbell.

Bishopin pesti saattaa jatkua myös viikonlopun jälkeen, sillä nivusvammasta kärsivän Mrazekin uskotaan olevan sivussa tositoimista jonkin aikaa.

Amatöörisopimukset ovat varsin harvinaisia nyky-NHL:ssä. Kiekkojännäreiden muistissa on varmasti toissa kaudella koettu tilanne, jossa Carolina Hurricanes joutui turvautumaan amatöörivahtiin kesken ottelun sen molempien maalivahtien loukkaannuttua. 42-vuotias jääkoneenkuljettaja David Ayres nousikin valtavaksi some-hitiksi miehen torjuttua tuolloin Hurricanesille voiton juuri Torontoa vastaan pelatusta ottelusta.