Capitalsille pisteet kauden avauksesta – joukkueen luotsi ylsi komeaan saavutukseen

© Kuva: Getty Images

Washington Capitals voitti kauden avausottelussaan New York Rangersin lukemin 5-1 keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

Näin ollen Capitalsin päävalmentaja Peter Laviolette saavutti kovan merkkipaalun. Hänellä on nyt päävalmentajauran varrelta voittoja kasassa jo 674 kappaletta. Hänestä tuli näin ollen NHL:n historian eniten voittoja napannut yhdysvaltalaissyntyinen päävalmentaja.

Tilastossa hän ohitti viime yönä John Tortorellan, joka ei valmenna tällä hetkellä missään. Kaksikko onkin selkeällä karkumatkalla tilastossa, sillä kolmantena majailee Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan 322 voitollaan.

56-vuotias Laviolette siirtyi Capitalsin peräsimeen viime kaudeksi. Sitä ennen hän on toiminut Nashville Predatorsin, Philadelphia Flyersin, Carolina Hurricanesin ja New York Islandersin päävalmentajana. Valmennusuransa hän aloitti jo 1990-luvun lopulla.