Pens tuhosi Tampan ilman suurimpia tähtiään – vakavan sairauden selättäneeltä konkarilla ikimuistoinen päivä

© Kuva: Getty Images

NHL-kausi 2021-22 saatiin käyntiin Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä pelissä, jossa hallitseva mestari Tampa Bay Lightning sai Pittsburgh Penguinsilta kylmää kyytiä. Stanley Cup -voittajan mestaruusviiri nostettiin sen kotihallin kattoon, mutta siihen ne ensimmäisen pelin juhlat sitten jäivätkin.

Pens jyräsi peräti 6-2-voittoon ilman terveyshuolien takia sivussa olleita tähtisenttereitä Sidney Crosbya ja Jevgeni Malkinia. Penguinsissa onnistumiset jakautuivat tasaisesti, kun pisteille ylsi peräti 12 miestä. Kasperi Kapanen ei ollut yksi näistä.

Yksi upeimmista tarinoista sarja-avauksessa oli Brian Boylen panos. Pens tiedotti Suomen aikaa tiistaina iltapäivästä, että konkari siirtyy joukkueen leiriin kauden mittaisella pahvilla.

Krooniseen myelooisen leukemiaan vuonna 2017 sairastunut, mutta taudin onneksi voittanut Boyle pääsi sinuiksi uuden joukkueen samana päivänä sopimuksenteon kanssa nakutettuaan 0-2-maalin digitaalien näyttäessä aikaa 4.11.