Jesse Puljujärvi on valmis tekemään vaikutuksen Edmonton Oilersiin alkavalla kaudella arvostetun pohjoisamerikkalaismedia Sportsnetin mukaan. Lähteen kelkkaan hyppäsivät myös kasa Oilersin tähtipelaajia.

Connor McDavidin johtamassa ykkösketjussa oikealla laidalla pelaava suomalaispeluri oli nakuttanut treenikaudella viikonloppuun tultaessa vain neljässä pelissä pisteet 4+6=10. Oilersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen neljännen varauksen tarina kuulemma todistaa sen, että joskus paras kauppa voi olla toteutumatta jäänyt kauppa.

On pieni ihme, että suomalaispelaaja edustaa yhtä Oilersia. Hän vietti kauden 2019-20 Liigassa ja Kärpissä ja tuolloin joukkueen arveltii luopuvan Puljujärven NHL-oikeuksista. Vaan nyt on tarina toinen – media näkee, että suomalainen voi puhjeta lopullisesti kukkaan.

– Hän on yksinkertaisesti loistava äijä. Hän rakastaa jääkiekkoa ja sen pelaamista. On vaikuttavaa nähdä, miten hän on edistänyt pelaamistaan, McDavid oli sanonut.

Puljujärveä on kohdeltu seurassa enemmän ja vähemmän kyseenalaisesti. Hänen kuuluminen Oilersin organisaatioon on lähteen mukaan ihme, kun jo alkuajat Pohjois-Amerikassa olivat menossa väärään suuntaan. Esimerkiksi silloinen olematon kielitaito esti pärjäämisen.

– Jesse oli nuori äijä, kun hänet heitettiin bussin alle pikatahtiin. Nyt näemme itseluottamuksen kasvavan päivittäin, kanukkitähti jatkoi.

Suomalainen on pelannut NHL:ssä viidellä eri kaudella menneen sesongin ollessa paras. Runkosarjan 55 ottelua toivat tilille tehot 15+10=25.

– Nyt vain taivas on rajana tuolle kaverille. Puljujärvi on huudettu aikoinaan syystä neljäntenä NHL:ään. Nyt hän alkaa vihdoin vastaamaan huutoon, joukkuekaveri Kailer Yamamoto ylisti.

Ryan Nugent-Hopkins näki, että Puljujärven aseenteen takia tämä on selättänyt erinäiset vaikeudet.

– Uskon, että hänellä on vielä paljon parannettavaa – ja hän petraakin alkavalla kaudella varmasti kovasti. Hänestä tulee hyvä pelaaja, Yamamoto lisäsi.