Aatu Räty jatkoi harjoitusleirillä New York Islandersin kanssa siitä, mihin Nuorissa Leijonissa jäi. Vaikka pisteitä ei tullut, vakuuttivat otteet Saarelaisten leirin toden teolla.

— Olen ollut äärimmäisen vakuuttunut hänestä tässä vaiheessa, Islandersin päävalmentaja Barry Trotz kehuu. Hänellä on hyvä peliäly, muistuttaa minua Zach Parisen tyylisestä pelaajasta. Hänen pelissään ei ole paljoa puutteita.

Pariseen vertaaminen ei ole aivan kevyttä höttöä. Täksi kaudeksi Islandersin vahvuuteen liittynyt 37-vuotias konkari on rikkonut NHL:ssä useista loukkaantumisistaan huolimatta 1000 ottelun ja 800 pisteen rajapyykit. hehkutus ei loppunut tähän.

— Hän on melko kypsä. Hän on aina maalin edessä, todella fiksu, voittaa kaksinkamppailuja, omistaa todella hyvät kädet. Mikä loistava löytö kykyjenetsijöiltämme. On tiettyjä poikia, joista on todella innoissaan kun he ilmaantuvat harjoitusleirille. Usein näiden pelaajien kohdalla sanomme ”Hänellä on tämä ja tämä puute pelissään”. Mutta hänen (Rädyn) pelissään ei ole paljoa puutteita.

Trotz sanoo rivien välissä Rädyn olevan myös voittava pelaaja. Hänen mukaansa kaksinkamppailuissa voitetaan otteluita ja niissä suomalaishyökkääjä loistaa. Samaan hengenvetoon Islanders-käskyttäjä sanoo, että on helppoa olla hyvä vastahyökkäyksessä, jossa on aikaa ja tilaa, mutta on vaikea olla hyvä pelaaja ahtaassa tilassa, missä kontekstista päätellen Räty Trotzin mielestä myös pärjää hyvin.

Jälkimmäisessä kahdesta harjoituspelistään kesän varaustilaisuudessa kakkoskierroksen loppupuolelle valahtanut Kärppien kasvatti pelasi samassa ketjussa Kyle Palmierin ja Anthony Beauvillierin kanssa. Näistä jälkimmäisellä on myös sana sanottavanaan Rädystä.

— Todella hyvä pelaaja, ymmärtää peliä hyvin, Beauvillier kehaisee. Aina hyvin sijoittunut, paljon taitoa ja paljon itsevarmuutta. On oikeastaan harvinaista nähdä nuoren pelaajan pelaavan tuollaisella itsevarmuudella kahdessa ensimmäisessä NHL:n harjoitusottelussaan. Nautin todella pelaamisesta hänen kanssaan. Hän teki paljon hyviä asioita ja oli ehdottomasti näkyvä.

Vielä Räty ei ansainnut paikkaa Islandersin kokoonpanosta, mutta jätti jälkeensä äärimmäisen hyvän ensivaikutelman. Hänet lähetettiin loppukaudeksi lainalle Kärppiin.