Jos on katsominen menneisyyden meriittejä, voi espoolaislähtöinen Filip Lindberg olla seuraava suomalainen kova nimi NHL:n maalivahtiosastolla.

Pääasiassa Suomen nuorten eri ikäkausisarjoissa sekä NCAA:ta rapakon takana UMassin joukkueessa kausina 2018-21 pelannut vahti rikkoi pohjoisamerikkalaisessa yliopistosarjassa lukuisia kouluennätyksiä. Näistä osa oli Los Angeles Kingsin kaksinkertaisen Stanley Cup -mestari Jonathan Quickin nimissä, Pittsburgh Penguinsin kotisivuilla kirjoitettiin.

Nyt vahdilla on taskussa parivuotinen pahvi kyseisen joukkueen kanssa.

– Tämä on hyvä paikka minulle. Pens on loistava organisaatio ja oikea paikka minulle, NCAA:n viime kauden mestari sanoi.

22-vuotiaan maalivahdin ammattilaisura pyörähtää vauhtiin sopimuksen myötä siis syksyllä.

– Kolme vuotta UMassissa olivat minulle hyviä. Paransin ja menestyimmekin, joukkue oli hyvä. Tuntui, että halusin edetä uralla ja olen nyt kiitollinen, että olen tässä tilanteessa.

Pensin maalivahtiosastolla vastuusta kamppailevat ensi kaudella kenties kaikkein kovimmin Tristan Jarry ja Casey DeSmith.

Lindberg esiintyi yliopistosarja NCAA:ssa kaikkiaan erinomaisesti, ja esimerkiksi torjuntaprosentit näyttivät kausien päätteeksi vanhimmasta tuoreimpaan lukemia 93,4, 92,7 ja 94,9.

Minnesota Wildin kesän 2019 seitsemännen kierroksen 197. varaus on pelityyliltään nopea, peliä hyvin lukeva molari. Lindbergin rungossa on Eliteprospectsin mukaan pituutta 185 senttiä ja painoa 88 kiloa.

– Esimerkiksi Juuse Saroskaan ei ole isoin kaveri, mutta hän tietää, mitä tehdä. Hän on erittäin nopea ja aggressiivinen – ja se on hyvä tyyli meidän tyyppisille pelureille.