Yhdysvaltain valmennustiimi Pekingin olympialaisiin on nyt selvillä.

Joukkueen päävalmentajana toimii turnauksessa Mike Sullivan. Hän on luotsannut Pittsburgh Penguinsia edellisen kuuden kauden ajan. Olympialaisissa hän on toiminut aiemmin apuvalmentajan roolissa. Tuo tapahtui vuoden 2006 turnauksessa Torinossa.

Joukkueen apuvalmentajaksi liittyi mielenkiintoinen nimi. Hän on juuri mittavan pelaajauransa päättänyt maalivahti Ryan Miller. Kyseinen pesti on luonnollisesti hänelle ensimmäinen. 41-vuotias Miller pelasi NHL-urallaan lähes 800 ottelua ja voitti kertaalleen Vezina Trophyn. Miller oli mukana olympialaisissa pelaajaurallaan kahteen otteeseen. Mukaan tarttui hopeamitali.

Joukkueen apuvalmentajiksi nimettiin myös John Hynes, David Quinn ja Todd Reirden. Hynes on Nashville Predatorsin päävalmentaja ja Reirden kuuluu Sullivanin valmennustiimiin Penguinsissa. Quinn puolestaan sai potkut New York Rangersista eikä hänellä ole tällä hetkellä pestiä seurajoukkueessa. Hynes ja Quinn ovat aiemminkin valmentaneet maajoukkuetta, mutta olympialaisissa he saavat nyt tulikasteensa. Sen sijaan Reirdenillä ei ole aikaisempaa kokemusta maajoukkuevalmentamisesta.

Olympialaiset pelataan helmikuun 4. – 20. välisenä aikana. Yhdysvallat pelaa samassa alkulohkossa Kanadan, Saksan sekä Kiinan kanssa.

USA Hockey

@usahockey
Meet the assistant coaches for #TeamUSA's 2022 Men's Olympic Hockey Team!