Winnipeg Jets on ollut pitkään pattitilanteessa suomalaispuolustaja Sami Nikun kanssa. Niku on mättänyt kovia tehoja AHL:ssä, mutta valmennus ei selvästi usko suomalaiseen ja anna hänelle peliaikaa NHL:n puolella.

Ei olekaan ihme, että Nikun nimi on jo vuoden verran pyörinyt siirtohuhuissa. Edelleen Winnipeg yrittää kaupata suomalaispakkia, mutta epätoivo laskee muiden seurojen maksuhalua.

Kaiken lisäksi Winnipeg on pahassa raossa palkkakaton kanssa. Joukkueen palkkakattotila on lähellä nollaa, mutta Andrew Copp ja Neal Pionk ovat yhä vailla sopimusta.

The Athleticin toimittaja Murat Ates hahmotteli suunnitelmaa, jolla Winnipeg voisi säästää palkoissa. Sami Nikulla olisi tässä suuri rooli.

– Ainoa paikka rosterissa, jossa minun listani mukaan voisi säästää edes 500 000 dollaria on Nathan Beaulieun (1,25 milj.) treidaaminen tai siirtolistaaminen ja hänet korvattaisiin Sami Nikulla (725 000 dollaria), mutta se olisi pelillinen valinta, joka ei ole linjassa Winnipegin aiempien päätösten kanssa, Ates kirjoittaa.

Nikun kauppaaminen on Atesin mukaan edelleen todennäköisin skenaario. Se ei kuitenkaan ratkaise palkkakatto-ongelmaa, joten Winnipegin johto voi joutua kääntämään takkiaan.