New York Islandersin pakka on vielä pahasti levällään ensi kautta ajatellen. Joukkueen pelaajista iso nippu on vailla jatkosopimuksia. Vapailla markkinoilla tällä hetkellä ovat Kyle Palmieri, Casey Cizikas ja Travis Zajac. Seuran on huhuttu myös olevan kiinnostunut Zach Parisesta, mutta mitään ei ole saatu aikaan.

Islandersin GM Lou Lamoriello on saanut passiivisuudestaan kritiikkiä. The Athleticin toimittaja Arthur Staple kuitenkin paljastaa, että kyse saattaa olla vain muiden GM:ien sumuttamisesta.

– Lamoriello ei halua, että liigassa tiedetään, kuinka paljon Islandersilla on tilaa palkkakatossaan juuri nyt, joten hän ei julkista yhtäkään neuvoteltua sopimusta, tai edes kirjaa niitä liigalle, ettei tieto vuoda maailmaan, Staple kirjoittaa.

Staple uskoo, että Parisen ja Palmierin sopimukset ovat valmiina. Myös Cizikasin ja Zajacin jatkosopimukset voivat hyvinkin olla jo viimeistelyä vaille valmiit.

Palkkakattotilanteensa salaamisella Lamoriello voi yrittää hankkia vipuvoimaa vaihtoneuvotteluihin. Erikoisesta strategiasta voi päätellä, että jokin kauppa voi hyvinkin olla tekeillä.