Nashville Predatorsin kirjoille kuuluva pakki Luke Prokop kohautti ja ihastutti aiemmin kesällä tultuaan ulos kaapista. NHL-sopimuksen allekirjoittanut homoseksuaali kertoi The Athelticille, että läheiset ovat tukeneet pelaajaa ja olleet sinut asian kanssa – lisäksi tukea on tullut muualtakin.

NHL kertoi nettisivuillaan, että englantilainen poplaulaja, pianisti ja lauluntekijä Elton John otti kanukkiin yhteyttä heti pelaajan ulostuloa seuraavana päivänä puolisentoista viikkoa sitten.

– Meillä oli todella hyvä keskustelu. Hän onnitteli ja kysyi, että kuinka päivä sujui. Elton kiitti minua rohkeudesta ja kaapista tulemisesta. Se oli kaikkiaan todella siisti keskustelu.

Prokop kertoi ennen puhelua ihmetelleensä puhelua, joka tuli oudostaa eurooppalaisesta puhelinnumerosta. Hän kuulemma ajatteli, että kyseessä saattaisi olla puhelinmyyjä tai huijari.

– Arvuuttelin sitten äidille, että kuka soitti minulle. Hän alkoi huutamaan, että ”mitä, mitä!”. Hän oli luultavasti enemmän innoissaan kuin minä.

Musiikkimaailman legenda John meni vuonna 1984 naimisiin naisen kanssa, mutta pari erosi pian. John on sittemmin myöntänyt olevansa homoseksuaali, ja hän virallisti suhteensa David Furnishin kanssa vuonna 2005. Parilla on kaksi poikaa.

– Elton sanoi, että jos tarvitsen koskaan mitään tai haluan vain puhua ihan mistä vaan, niin hänellä on aikaa. Sekin oli jotain todella siistiä.

Prokop on pelannut pari edellistä kautta WHL:ää kanadalaisessa Calgary Hitmenissä, ja viime kaudella hän summasi 15 pelissä tehot 2+4=6 (+3). Nashville Predators varasi lähes kaksimetrisen ja vajaat satakiloisen pakin NHL:ään syksyllä 2020 kolmannella kierroksella ja 73. numerolla.