Carolina Hurricanes ja Detroit Red Wingsin torstaina tekemä vaihtokauppa on aiheuttanut paljon hämmennystä kiekkopiireissä.

Hurricanes lähetti kaupassa viime kauden sensaatiovahtinsa Alex Nedeljkovicin Detroitiin ja sai vastikkeena vain kolmannen kierroksen varauksen ja UFA-vahti Jonathan Bernierin.

Vaihtokauppaa ällisteltiin sosiaalisessa mediassa paljon, sillä vielä viime kaudella Nedeljkovic koppasi kiekkoja huimalla torjuntaprosentilla 93,2. Kausi oli 25-vuotiaalle yhdysvaltalaiselle ensimmäinen NHL:ssä.

– Olen todella pahoillani Hurricanes-fanien puolesta – tulevaisuuden ykkösvahdin kauppaaminen on anteeksiantamatonta. Nedeljkovic oli toisen kierroksen varaus, jonka kehittämiseen he käyttivät useita vuosia ja nyt he saivat vastikkeena vain kolmannen kierroksen varauksen? Millä planeetalla tämä käy järkiinsä, NHL-toimittaja Andy Strickland hämmästeli Twitterissä.

Jopa vaihtokaupan valmistellut Detroit Red Wingsin GM Steve Yzerman antoi pientä piikittelyä Carolinan suuntaan.

– Teidän täytyy kysyä heiltä, miksi he kauppasivat hänet niin mieluusti pois, Yzerman heitti, kun häneltä kysyttiin Nedeljkovicin hankinnasta.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravallin mukaan sopimuksensa tähän kauteen päättänyt Nedeljkovic oli vaatinut Hurricanesilta 3,5 miljoonan dollarin palkkaa. Hurricanes ei kuitenkaan lopulta suostunut tähän, joten seuran päätös oli päästä eroon potentiaalisesta ykkösvahdistaan.

Nedeljkovic allekirjoitti heti torstaina Red Wingsin kanssa kaksivuotisen sopimuksen, joka takaa hänelle kolmen miljoonan dollarin vuosipalkan.

Hurricanesin maalivahtitilanne on nyt täysin auki. Joukkueen parhaiten tienaava maalivahti on tällä hetkellä Ilveksen Eetu Mäkiniemi, joka tienaa tulokassopimuksellaan NHL:n puolella 867 500 dollaria kaudessa.

Nolan Bianchi

@nolanbianchi
Steve Yzerman on the Alex Nedeljkovic trade: "You're going to have to ask them why they were comfortable doing that." #LGRW