Dallas Starsin suomalaistähti Miro Heiskanen teki joukkueen kanssa viikonloppuna peräti kahdeksan vuoden pituisen jatkosopimuksen. Arvoltaan 67,6 miljoonan dollarin pahvi pitää pelaajan tähtipaidoissa siis kauteen 2028-29 asti.

Joukkueen GM Jim Nill puhui kausikohtaisesti 8,45 miljoonaa dollaria tienaavasta suomalaistähdestä suoraan NHL:n nettisivuilla.

– Hän haluaa olla Dallas Stars -peluri läpi elämänsä. Dallas on hänen koti, hän rakastaa joukkuetta ja joukkuekavereita. Hän halusi tietää saavansa kohtuullisen korvauksen. Miro haluaa pelata.

Alle 18-vuotiaissa maailmanmestaruutta ja MM-hopeaa aikoinaan juhlinut tähti täytti sunnuntaina 22 vuotta. Nillin mukaan pelaajan ainoa petraamisen kohde on fyysinen kypsyys.

– Muutoin hän on melko täydellinen paketti. Miro voi pelata missä tilanteessa vain, hän on erinomainen luistelija, hänestä löytyy rauhaa.

Neljännen kautensa taalaliigassa aloittava monipuolinen Stars-peluri on pelannut NHL:ssä 205 runkosarjan matsia pistein 28+67=95 (-9). Uran 40 pudotuspeliottelun saldo on 8+22=30 (+8).

– Kyse on kokemuksen saamisesta.