Colorado Avalanche on menettämässä massiivisen palasen joukkueestaan. Sopimusneuvottelut Gabriel Landeskogin kanssa ovat jäissä ja häntä ei Denver Postin mukaan suojata laajennusdraftissa.

Tämä antaa Seattle Krakenille yksinoikeuden neuvotteluihin pitkäaikaisen Avalanche-kipparin kanssa. Asia pätee kaikkiin muihinkin suojaamatta jääneisiin pelaajiin, joilla ei ole sopimusta ensi kaudesta.

Landeskog on ollut tuikitärkeä osa Avsin pelättyä ykkösketjua, jonka hän on muodostanut Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin kanssa. 10 NHL-kautta pelannut 28-vuotias ruotsalainen on kerännyt uransa 687 ottelussa tehot 218+294=512.

Kuluneella kaudella 54 ottelua riitti pistelukemiin 20+32=52. Landeskogin edellinen sopimus vei palkkakatosta noin 5.57 miljoonan dollarin verran tilaa kausittain, mutta tämän summan ei odoteta riittävän sopimuksen jatkoon.