Aiemmin kesällä traagisesti ilotulitusonnettomuudessa kuolleen Matiss Kivlenieksin äiti Astrida Meldere muisteli mediajätti The Athleticin haastattelussa poikansa kiekkouran elämänvaiheita äskettäin. NHL:ään nousseen Kivlenieksin äiti kertoi esimerkiksi sen, että maalivahdin pelipaikka oli pojalle itsestäänselvyys jo 4-5 kuukauden luistelun jälkeen.

– Se päätös tuli hyvin varhaisessa iässä. Hän kertoi itse sen halunsa.

Latvialainen nousi Kanadaa vastaan alkukesän MM-kisoissa tapetille, kun hän torjui sensaatiomaisen nollapelin. Kivlenieks tulikin tutuksi ahkerana ja kovalla itseluottamuksella varustettuna pelaajana.

– Hän omisti elämänsä jääkiekolle. Hän tiesi hyvin varhaisessa iässä pelaavansa NHL:ssä. Se oli hänen päämääränsä, tavoite, eikä hänellä ollut epäilyksiä.

Columbus Blue Jacketsissa kahdeksan ottelua pelannut Kivlenieks oli varma siitä, että paikka NHL:ssä aukeaa. Ja niin se aukesikin.

Nyt äiti on saanut yhteydenottojoa.

– Monet ihmiset ovat lähestyneet, ja olen äärimmäisen liikuttunut. En odottanut näin lämpimää asennetta niin monilta. Olen erittäin liikuttunut tästä, tämä on rankkaa aikaa.