Tampa Bay Lightning nappasi toisen peräkkäisen Stanley Cupin voittamalla Montreal Canadiensin viidennessä ottelussa lukemin 1-0. Otteluvoitot menivät lopulta Lightningille 4-1.

Tampan riveissä mestaruutta juhlii monta samaa pelaajaa kuin viime vuonnakin. Ennen kaikkea, mestaruutta juhlii nelosketjun työmies Patrick Maroon, joka oli voittamassa viime kauden lisäksi mestaruutta myös 2019 St. Louis Bluesin paidassa.

Kolmella peräkkäisellä mestaruudella kahden eri seuran riveissä 33-vuotias hyökkääjä nousi harvalukuiseen joukkoon. Parempaan, eli neljään peräkkäiseen mestaruuteen, ovat pystyneet historian aikana vain kolme pelaajaa, joista viimeisin on Ed Litzenberger kausilla 1961-64.

NHL Public Relations

@PR_NHL
That’s a 3⃣-peat for @patmaroon!

Maroon is the first player to win the #StanleyCup in three straight years since multiple players did so with the 1980s New York Islanders dynasty.

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/15…