Tampa Bay Lightning nöyryytti New York Islandersia ottelusarjan viidennessä ottelussa lukemin 8-0. Kuudeskaan ottelu ei mennyt Long Islandille Boltsin siirryttyä toisessa erässä jo 2-0-johtoon.

Maalin myötä Lightning oli tehnyt 12 peräkkäistä osumaa ottelusarjassa, mutta pian Islanders kuittasi. Jordan Eberlen ottelusarjan ensimmäinen maali syntyi rystylaukauksella ja kavensi lukemiksi 2-1.

Nikita Kutsherov loukkaantui kesken pelin eikä palannut enää otteluun, millä varmasti oli osansa siinä, ettei Lightning saanut hyödynnettyä kumpaakaan ylivoimaansa. Islanders sai jopa neljä ylivoimaa, mutta totuttuun tapaan ei viimeistellyt yhdestäkään niistä.

Se kampesi itsensä kuitenkin tasoihin Lightningin siirryttyä 1-1-3-malliseen karvaukseen. Maalin teki Scott Mayfield terävällä laukauksella yläriman kautta. Mayfieldillä oli oma osansa myös Kutsherovin loukkaantumisessa, kun Islanders-puolustaja tarjoili venäläistähdelle poikittaista mailaa kylkeen.

Ottelu venyi jatkoajalle, jota ei keretty kauaa pelata. Reilun minuutin jälkeen jatkoajan alkamisesta Anthony Beauvillier katkaisi Blake Colemanin syötön lähellä maalia ja räjäytti Nassau Veterans Memorial Coliseumin liitoksistaan napauttamalla kiekon yläpeltiin. Maali oli Beauvillier’lle tärkeä myös henkilökohtaisesti, sillä hän oli tehnyt edellisen maalinsa Bruins sarjan ensimmäisessä pelissä.

Upea ottelusarja on nyt siis tasan 3-3 ja seuraava peli on varmasti ratkaiseva. Game 7 pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa.