Onko kaksimetrinen maalivahtikolossi NHL draftin isoin yllättäjä? ”Paras sitten Carey Pricen”

© Kuva: Getty Images

Nuorten lupausten varaamiseen liittyy aina riskinsä. Potentiaalia on monissa tapauksissa vaikeaa määrittää, ja tuurilla on aina oma osuutensa, kun NHL-seurat varaavat ikäluokkansa parhaita kiekkolupauksia.

Maalivahtien osalla riskiä on tavallistakin enemmän. Pelaajina he kypsyvät ja saavuttavat huippunsa muita pelipaikkoja myöhemmin. Moni kiekkoviisas sanookin, ettei NHL-seurojen pitäisi ollenkaan varata maalivahteja ensimmäisellä kierroksella.

Tänä kesänä tätä sanontaa päästään taas testaamaan. Kanadalainen maalivahti Sebastian Cossa on aivan poikkeuksellinen lupaus, joka voi yllättää ja mennä korkealla ykköskierroksellakin.

18-vuotias Cossa on jo 197-senttinen, joten raamit moderniksi maalivahdiksi ovat kohdillaan. Hän pelasi viime kaudella WHL:ssä 19 ottelua torjuntaprosentilla 94,1. Lukema on aivan poikkeuksellinen junnusarjoissa.

– Hän on todella iso, atleettinen ja kilpailullinen. Monet ajattelevat, että hän on WHL:n paras maalivahtilupaus sitten Carey Pricen, NHL-toimittaja Bob Stauffer arvioi.

Price varattiin aikanaan vuoden 2005 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana. Ennakkoarvioissa Cossan odotetaan menevän sijoilla 15-28.