Näkökulma: Suomalaistähtien vaikeudet NHL:n pudotuspeleissä alleviivaavat: Matka Stanley Cupin voittamiseen on äärimmäisen pitkä ja raskas

© Kuva: Getty Images

Sebastian Ahon Carolina Hurricanes putosi viime yönä joukkueelle, joka koulutti avauskierroksella Aleksander Barkovin Florida Panthersia. Mikko Rantasen Colorado Avalanche ja Tuukka Raskin Boston Bruins ovat yhden tappion päässä kesälomasta.

Miro Heiskasen Dallas Starsin taival päättyi jo runkosarjan kalkkiviivoilla.

Samalla, kun NHL:ssä on laadukkaiden joukkueiden johtavien pelaajien paikoilla enemmän kuin koskaan, näyttää Stanley Cup väistävän jälleen kerran suomalaisia supertähtiä.

Suomalaisittain valitettava tilanne on oiva esimerkki Stanley Cupin voittamisen sietämättömästä vaikeudesta.

Pokaalin tarunhohtoisuus selittyy fyysisellä raadollisuudella

Stanley Cupin pudotuspelit on fyysinen testi, jollaista joukkuepallopelimaailmasta ei toista löydy.

Kahdessa kuukaudessa on voitettava 16 ottelua. Noiden kahden kuukauden aikana otteluita joukkueelle voi pahimmillaan kertyä 28.

Mitä pidemmälle ottelusarjat etenevät, sitä enemmän pelaajat kärsivät erilaisista vammoista. Ja mitä tuoreempana joukkue selviää kierroksilta eteenpäin, sen parempi.

Ansaitusti tarunhohtoisen maineen saanut palkinto odottaa fyysisen suorituskyvyn rajoja koettelevan pudotuspelimatkan päässä. Pokaalin tarunhohtoisuus saa jokaisen kuudentoista pudotuspelijoukkueen pelaajan jättämään jäälle kaikkensa.

Siksi tuosta fyysisestä mankelista voittajaksi selviytyminen on niin äärimmäisen vaikeaa.

Huippujoukkuekin joutuu oppimaan kantapään kautta

Suomalaistähdille karvasta kalkkia juottanut Tampa Bay Lightning on malliesimerkki voittamisen vaikeudesta. Se opetteli voittamista jo kesällä 2015, kun Chicago Blackhawks voitti Stanley Cupin.

Finaalitappiosta lähtien Lightning oli yksi mestarisuosikeista enemmän tai vähemmän jokaisella kaudella tähän päivään asti. Vasta viime kaudella John Cooperin ryhmä nosti kuplapudotuspeleissä pokaalia.

Nyt Carolina Hurricanes vasta opetteli, kuinka finaalivaiheeseen on mahdollista päästä.

Colorado Avalanchea vastaan pelaava Vegas Golden Knights on myös ensimmäisen finaaliesiintymisensä jälkeen ollut joka kausi yksi menestyssuosikeista. Avalanchea vastaan Golden Knights on ollut toistaiseksi joukkueista kypsempi.

Ensin täytyy olla haastaja, ennen kuin voi olla mestariehdokas. Sitten täytyy olla mestariehdokas, ennen kuin voi olla mestari.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!