Vancouver Canucks aikoo lähteä seuraavaan NHL-kauteen niin sanotusti kaikki tykit ladattuina. GM Jim Benning paljasti medialle, että hän käyttää kaikki mahdolliset keinot vahvistaakseen joukkuetta.

– Me tutkimme treidejä, vapaita agenteja ja sopimusten ulosostamista sarjatauon aikana, Benning kommentoi.

Sopimuksen ulosostamisella hän viittaa oletettavasti Loui Erikssoniin. Ruotsalaisveteraani on ollut jo vuosien ajan vapaamatkustajan roolissa seurassa. Hänen panoksensa ei riitä pelaavaan kokoonpanoon, mutta ruotsalainen ei ole suostunut jäämään eläkkeelle. Se tarkoittaisi menetyksiä palkassa.

Erikssonin sopimusta on enää yksi kausi jäljellä. Sopimuksen keskimääräinen vuosipalkka on 6 miljoonaa dollaria. Sopimuksen ulosostaminen toisi 2 miljoonan dollaria tilaa palkkakattoon tulevalle kaudella ja seuraavalle kaudelle 5 miljoonan dollaria.

35-vuotias Eriksson pelasi Vancouverissa viime kaudella seitsemän ottelua. Niissä hän keräsi yhden syöttöpisteen. Hän on pelannut seurassa nyt viisi kautta rikkomatta kertaakaan 30 tehopisteen rajapyykkiä.