Hallitsevan Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightningin kärkimiehiin lukeutuvat supertähdet Steven Stamkos (38 ottelua) ja Nikita Kutsherov (0) ovat pelanneet kuluvalla kaudella NHL:ssä yhteensä vain 38 kamppailua, mutta yllättäen pudotuspeleihin pelaajat ovat tervehtymässä.

Kanukin edellinen peli on viime huhtikuun alusta ja venäläisen niinkin kaukaa kuin viime kaudelta. Hyökkääjät ovat olleet jäällä joukkueen yhteisissä treeneissä ensimmäistä kertaa loukkaantumisten jälkeen toukokuun alussa, NHL:n nettisivuilla kerrottiin.

Stamkosin riesana on ollut alavartalovamma, Kutsherov puolestaan joutui lonkkaleikkaukseen tämän kauden alla, vuoden 2020 loppupuolella.

– Ukot näyttävät nyt hyviltä, joten kaikki merkit viittaavat siihen, että he ovat pian kokoonpanossa, päävalmentaja Jon Cooper oli kertonut.

Tampa-pelaaja Ryan McDonagh puolestaan painotti sitä, että etenkin koko kauden pelaamatta olleen venäläisen Kutsherovin olemuksesta taitaa näkyä kaipuu peleille. Henkisellä puolella on pudotuspeleissä iso merkitys menestystä miettiessä.

– Sen äijän intohimo lajia kohtaan on melko uskomatonta, jenkkipakki hymähti.

Tampa mittaa taalaliigan pudotuspelien avauskierroksella historiallisesti toisen kerran peräkkäin jatkoon yltäneen Aleksander Barkovin kipparoiman Florida Panthersin.