Hiljattain Pittsburgh Penguinsista töitä löytänyt Brian Burke ei Sportsnetin asiantuntijan työt taakse jätettyään ole täysin jättänyt journalismia. Hän jatkaa edelleen Hey Burkie -sarjan tarinankertojana.

Tällä kertaa tarinan päähenkilönä on Pavel Bure. Bure oli NHL:n saamien tietojen mukaan pelannut vain yhdeksän ottelua Neuvostoliiton pääsarjassa. Silloisten sääntöjen mukaan alle kymmenen ottelua Neuvostoliiton pääsarjassa pelannut pelaaja täytyi varata kolmen ensimmäisen kierroksen aikana.

Tuolloin Vancouver Canucksissa vaikuttaneen Burken tietoon kuitenkin tuli, että venäläishyökkääjä olikin pelannut jo 11 pelissä, mikä tekisi hänestä varattavan myöhemmilläkin kierroksilla. Niinpä Canucks huusi Buren nimen kuudennella kierroksella.

Tästä luonnollisesti syntyi metakka, koska häntä ei yleisen tiedon perusteella pidetty varattavissa olevana pelaajana. NHL tutki asiaa vuoden ajan, kunnes päätös oli se, että Canucks sai pitää Buren oikeudet. Tarina oli silti kaikkea muuta kuin ohi, sillä venäläisten saaminen Pohjois-Amerikan maaperälle ei tuohon aikaan ollut helppoa.

— Meidän piti haastaa venäläiset oikeuteen, Burke kertoo. Emme tosin uskoneet, että he vastaisivat.

Venäläisten ei olisi tarvinnut vastata, mutta niin vain he vastasivat. Canucks sai Buren Vancouveriin 250 tuhannen dollarin summalla ja loppu on historiaa.

Russian Rocket pelasi Canucksin riveissä seitsemän kautta tehden kolmena niistä yli 50 maalia voittaen kerran myös NHL:n maalipörssin ja tulokaskaudellaan Calder-pokaalin. Ura oikeutti myös paikkaan sekä jääkiekon että kansainvälisen jääkiekkoliiton Hall of Fameen. Lisäksi Canucks on jäädyttänyt Buren numeron.

NHL-matsit näet V Sportin kanavilta ja Viaplaysta.