Kun Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby niittasi lauantai-illan New Jersey -matsissa yhden osuman, nosti joukkueen ylivertainen supertähti kauden pistesaldonsa jo lukemiin 20+35=55.

Vaikka pelin viimeinen osuma, 4-2-niitti syntyi viimeisellä sekunnilla sen ollessa pisteiden jaon kannalta pelkkä muodollisuus, ylsi kanadalainen sillä merkittävään urotekoon. Urallaan kaiken suuren voittanut Crosby rikkoi jo 13. kerran urallaan runkosarjoissa 20 tehdyn maalin rajan.

Tuo 13 on isoin lukema Pensissä tässä – eli eniten vähintään 20 osumia seurahistoriassa – kategoriassa. Aiemmin Crosbyn kanssa kärkipaikkaa tässä tilastossa jakoivat 12 kaudella Mario Lemieux ja Jevgeni Malkin‌.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sidney Crosby has reached the 20-goal mark for the 13th time in his career, breaking a tie with Mario Lemieux (12) and Evgeni Malkin (12) for the most 20-goal seasons in @Penguins history. #NHLStats

Lähivuosien dynastia nousi oman pelinsä tauottua itäisen divisioonan kärkijoukkueeksi, kun 48 ottelua olivat tuoneet tuossa vaiheessa divarin isoimmat pinnat (65). New Jersey puolestaan tarpoo hännillä 34 pisteessä, ja sen kausi tulee loppumaan runkosarjaan.