Arvostetuimpiin NHL:n konkaritoimittajiin lukeutuva TSN:n Bob McKenzie on julkaissut päivitetyn arvionsa tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden kärkinimistä ja näiden sijoituksista.

Parin vuoden ajan jopa koko varaustilaisuuden kärkinimenä pidetty Oulun Kärppien superlupaus Aatu Räty on putoamassa useissa arvioissa jo lähelle kakkoskierrosta. McKenzie on useimpia asiantuntijoita optimistisempi, sillä konkaritoimittaja rankkaa suomalaisen yhä 1. kierroksen sijalle 20.

– Räty on varoittava esimerkki siitä, mitä vuosi tai kaksi sitten ykkösvaraukseksi povatulle pelaajalle voi tapahtua. Vielä tuolloin Räty oli varteenotettava vaihtoehto koko draftin ykkösvaraukseksi, mutta hänen osakkeensa ovat romahtaneet sitten syksyn. Räty oli vielä marraskuussa TSN:n rankingissa sijalla 8, mutta löytää itsensä nyt sijalta 20.

– Puolet kykyjenetsijöistä näkevät hänet yhä top 20 -varauksena. Ne, jotka pitävät hänestä, arvioivat hänet tulevaisuudessa kolmosketjun kahdensuunnan sentteriksi. Toiset taas ovat pudottaneet hänet jo top 32:n ulkopuolelle – jopa selvästi, McKenzie summaa nykytilannetta.

Rädyn kausi on ollut tuskainen. 18-vuotias hyökkääjä iski Liigan runkosarjassa pelaamissaan 35 ottelussa tehot 3+3=6.