AHL-viikkokatsaus: Tampa Bay Lightningin suomalaislupaus tulikuumana – takoi hirmutehot farmiliigassa!

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightningin farmiseura Syracuse Crunchin riveissä muhii AHL:n viime aikojen suomalaisyllätys.

Syracusen 23-vuotias keskushyökkääjä Otto Somppi on kaikessa hiljaisuudessa noussut jo seuransa kolmanneksi tehokkaimmaksi pistelingoksi. Lightningin kesän 2016 7. kierroksen varaus oli ilmiliekeissä varsinkin maanantain vastaisen yön ottelussa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsia vastaan.

Suomalaishyökkääjä iski 4-1-voittoon päättyneessä ottelussa hurjat tehot 2+2. Somppi nosti samalla koko kauden pistesaldonsa 20 ottelun jälkeen lukemiin 6+10=16.

Vireessä menneellä viikolla oli myös Toronto Marliesin hyökkääjä Kalle Kossila, joka iski kahdessa Laval Rocketia vastaan pelatussa ottelussa yhteistehot 2+2. Vuodesta 2012 saakka Pohjois-Amerikan kaukaloita tahkonnut 28-vuotias Kossila on takonut tämän kauden 16 AHL-ottelussa komeat tehot 4+9=13.

AHL:n suomalaisten pistepörssiä koko kauden dominoineen Los Angeles Kings -lupaus Rasmus Kuparin viikko oli puolestaan vaikea. Ontario Reignin kärkihyökkääjä jäi kolmessa ottelussa kokonaan ilman pistemerkintöjä. Yhden NHL-ottelun tällä kaudella tilastoihinsa saaneen Kuparin tehosarake näyttää tämän AHL-kauden osalta 25 ottelun jälkeen lukemaa 5+13=18.

AHL:n kärkipaikalla jatkaa tälläkin viikolla Henderson Silver Knights. Vegas Golden Knightsin farmiseura on kerännyt 27 ottelusta 20 voittoa. Rautaliigan selväksi heittopussiksi on puolestaan päätynyt New York Islandersin farmiseura Bridgeport Sound Tigers. Otto Koivulan edustama joukkue on kerännyt kauden 18 ottelustaan vain neljä voittoa.

AHL:n pistepörssin TOP 5 (19.4.):

  1. Andrew Poturalski 32. 7+24=31
  2. Cooper Marody 28. 17+13=30
  3. Adam Mascherin 28. 15+14=29
  4. Tyler Benson 26. 9+20=29
  5. Ryan McLeod 28. 14+14=28

Kooste Otto Sompin 2+2-tehoillasta katsottavissa alta:


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.