Tammikuussa henkilökohtaisten syiden vuoksi Pittsburgh Penguinsin toimitusjohtajan virasta eronnut Jim Rutherford paljasti The Athleticille antamassaan haastattelussa hänellä ja Marc-Andre Fleuryllä olleen erityinen suhde. Kanadalaismaalivahdille edessä häämöttänyt lähtö Penguinsista oli kova paikka.

– Meillä oli paljon tapaamisia kaudella 2016-17, Rutherford kertoo. Hän (Fleury) ymmärsi tilanteen, mutta ei koskaan olisi halunnut lähteä.

Rutherfordin mukaan Fleury pyysi, että jos hänen täytyy jonnekin lähteä, niin voisiko hänet saada Vegas Golden Knightsiin. Myös Carolina Hurricanesin toimitusjohtajana ja osaomistajana aiemmin urallaan toiminut Rutherford teki parhaansa asian eteen, ja se järjestyi.

Rutherford teki kaikkensa saadakseen luottomaalivahtinsa takaisin tälle kaudelle. Golden Knightsin pelatessa pudotuspeleissä Dallas Starsia vastaan Rutherford soitti Las Vegasin joukkueen GM Kelly McCrimmonille, että jos heillä on kiinnostusta luopua Fleurystä, tämän täytyisi soittaa Rutherfordille.

Rutherfordin mukaan osasyy lokakuiseen Jack Johnsonin sopimuksen ulosostoon oli juurikin tilan raivaaminen palkkakattoon Fleuryä varten. Hän lisäsi vielä, että Fleuryn tuominen takaisin Penguinsiin olisi vaatinut osan palkanmaksuvelvollisuuksista jäämisen Golden Knightsin vastuulle.

Rutherford ei ole paljastanut eroamisensa syistä muuta kuin että ne ovat henkilökohtaisia eivätkä liity hänen terveyteensä. Penguins palkkasi hänen tilalleen aiemmin Philadelphia Flyersissa vaikuttaneen Ron Hextallin, ja nimesi samassa yhteydessä Brian Burken seuran kiekkotointen presidentiksi.