Aleksandr Ovetshkinin 13-vuotinen jättisopimus Washington Capitalsin kanssa umpeutuu kuluvan kauden jälkeen, eivätkä osapuolet ole vielä aloittaneet neuvotteluja jatkon suhteen.

Historian kenties tulivoimaisin maalintekijä jahtaa 35 vuoden iässä tosissaan Wayne Gretzkyn maaliennätystä ja venäläistähti olisikin halutessaan vapaiden markkinoiden kuumin nimi miesmuistiin.

Entinen Salavat Julajev Ufan GM Leonid Vaisfeld kommentoi Ovetshkinin sopimustilannetta Sport24-sivustolle. 60-vuotias ex-seurapomo uskoo venäläisikonin jatkavan uraansa Caps-paidassa viivästyneistä neuvotteluista huolimatta.

– Ovetshkin lykkäsi jatkosopimusneuvottelujaan – ja sellaisille asioille on yleensä syynsä. Ihmiset spekuloivat asialla, mutta taustalla saattaa olla syitä, joita emme tiedä.

– Luulen kuitenkin, ettei hän tule missään vaiheessa päätymään vapaille markkinoille. Sekä seura että pelaaja ovat halukkaita solmimaan jatkosopimuksen. Olisin todella yllättynyt, jos ei he eivät lopulta pääsisi yhteisymmärrykseen, Vaisfeld pyörittelee.

Ovetshkinin pitkittyneiden neuvottelujen osasyy saattaa piillä siinä, että venäläistähti haluaa rauhassa seurata, millaiseksi Capitalsin ensi kauden joukkue muodostuu. Raha tuskin näyttelee pääroolia kapteenin ratkaisussa, sillä maalitykki on kuitannut 13-vuotisesta jättisopimuksestaan keskimäärin muhkeat 9,5 miljoonaa dollaria kaudessa.