Siitäs sait Antoine Roussel! Tulikuumalta Jesse Puljujärveltä mainio kosto rottapelaajalle, Oilers voi pian tehdä upeaa historiaa

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers on pystynyt taalaliigassa suorastaan huikeaan vireeseen, ja nyt joukkue viilettää peräti viiden suoran voiton putkessa. Lisäksi 13 edellisestä pelistä tilillä on vain kaksi tappiota.

Öljypaitojen vire on konkretisoitunut vieraspeleissä, joissa Oilers on juhlinut voittoa jopa kuudesti peräkkäin. Tuorein voitto on peräisin perjantaiyöltä, jolloin jalkoihin jäi Vancouver Canucks lukemin 3-0.

Ja päänahka takasi öljypaitojen leiriin historiallisen tempun. Voittoputki ei ole mitään ihan jokakautista peruskauraa, sillä nyt se on kautta seurahistorian kolmanneksi pisin nimenomaan vieraspeleistä puhuttaessa.

Yhtä pitkään putkeen joukkue ylsi liki 40 vuotta sitten, vuosina 1982 ja 1983. Pisimmät vierasvoittoputket puolestaan ovat kahdeksan ja seitsemän pelin mittaisia 1980-luvulta.

Yön voittopelissä Jesse Puljujärvi jatkoi mainiota tehoiluaan, kun hän iski joukkueelleen 2-0-maalin päätöserässä. Suomalainen iski kauden kuudennen osumansa sopivasti ranskalaishyökkääjä Antoine Rousselin jäähyn aikana. Tämä oli edellisessä kohtaamisessa takonut Oilers-laiturin naaman verille ilman mitään syytä.

– Kutsu sitä Jessen kostoksi, Oilersin kotisivuilla maiskuteltiin.

Tehot 6+3=9 latonut suomalainen on sinivalkoisten pistepörssissä seitsemäntenä, ja yhden kauden piste-ennätys 12+8=20 lähenee todella kovaa vauhtia.


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?