Nashville Predatorsin Pekka Rinne oli joukkueensa sankari, kun Predators kaatoi yön NHL-kierroksella Detroit Red Wingsin maalein 2-0.

38-vuotias seuraikoni tarvitsi nollapeliinsä tällä kertaa 24 torjuntaa. Kyseessä oli Rinteen uran 59.nollapeli taalaliigassa ja hän nousi sarjan kaikkien aikojen tilastossa nyt jaetulle 19.sijalle. Suomalaisista Rinne on tämän rankingin ykkönen ennen tällä hetkellä 50 nollapelin Tuukka Raskia.

Kuluvalla kaudella Rinne on torjunut 11 ottelussa kiekot 91,6-prosenttisesti. Hänen selkänsä taakse on tehty keskimäärin 2,37 maalia peliä kohden.

Nashvillen muista suomalaisista Mikael Granlund kirjautti syöttöpisteen ylivoimalla Filip Forsbergin tekemään, lopulta voittomaaliksi jääneseen 1-0-osumaan ja Eeli Tolvanen iski puolestaan 2-0-maalin ylivoimalla kolmannen erän puolivälissä.

Granlundin saldo 15 ottelussa on 8 (3+5), yhdeksän NHL-ottelua kuluvalla kaudella pelanneen Tolvasen puolestaan 2+0=2.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Pekka Rinne of the @PredsNHL earned the 59th shutout of his NHL career to move past John Ross Roach (58) and tie Evgeni Nabokov for 19th place on the League’s all-time list. #NHLStats: records.nhl.com/records/goalte…