Mikko Koivu paljastaa tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa olleensa lähellä tulla varatuksi isoveljensä Sakun tuolloin kipparoimaan Montreal Canadiensiin kesällä 2001.

Ikäluokkansa ehdottomiin kärkinimiin kyseisen kesän NHL-varaustilaisuuden alla lukeutunut nuorempi Koivun veljeksistä varattiin lopulta 1. kierroksen 6. vuorolla Minnesota Wildin toimesta, jossa turkulainen nousikin sittemmin seuraikonin asemaan.

Mikäli Wild ei olisi napannut Koivua omalla vuorollaan, olisi miehen ura NHL:ssä saattanut saada hyvinkin erilaisen suunnan. Koivu kertoo Montreal Canadiensin olleen kiinnostunut.

– Montreal oli vissiinkin se. Ymmärtääkseni on tullut jälkikäteenkin tieto siitä. Eihän siitä ikinä faktatietoa ole, mutta Montreal ois varmaankin ottanut sitten seuraavana joukkueena. Jälkikäteen ymmärtää, että Minnesota oli kiinnostunut, kun miettii haastatteluja ja lääkärintarkastuksessa he olivat hyvin tarkkoja. Eihän sitä tuossa iässä ymmärtänyt, ketkä ovat kiinnostuneita ja ketkä ei, Koivu kertaa Floridassa juhannuksena 2001 pidettyä varaustilaisuutta.

Kuuntele Koivun haastattelu kokonaisuudessaan täältä.