Vuosi sitten tänä päivänä 22.2.2020 Scotiabank Arenalla koettiin yksi NHL-historian merkittävimmistä otteluista. Toronto Maple Leafsin jääkoneenkuljettaja David Ayres joutui hyppäämään Carolina Hurricanesin tolppien väliin hätäapumaalivahtina.

Ayres torjui Carolinalle lopulta voiton. 42-vuotias luisteli jäälle toisessa erässä Petr Mrazekin sekä James Reimerin loukkaantuessa. Ayres päästi taakseen kaksi maalia, mutta torjui kahdeksan laukausta kolmannessa erässä.

Ayres oli toiminut Toronton hätäapumaalivahtina edelliset kahdeksan vuotta. Otteluun 42-vuotias ei ollut kuitenkaan päässyt.

– Tilanteen ajattelu tuntuu vieläkin uskomattomalta. Ihan kuin koko tarina oltaisiin repäisty jostain Hollywood-kässäristä, Ayres kertoo tapahtuman vuosipäivänä NHL:n sivuilla.

– Enkä ole ainoastaan yskin sitä mieltä, konsultoin tällä hetkellä Disneytä siitä, miten tapauksestani saisi elokuvan.