Oma ja suomalaisennätys: Tehotilaston avanneelta Urho Vaakanaiselta mahtava debyytti uuteen kauteen

© Kuva: Getty Images

Urho Vaakanainen oli sunnuntaiyönä yksi harvoista otsikoihin nousseista suomalaisista NHL:ssä. Kun Boston Bruinsin pakki syötti joukkueen 7-3-voitossa David Pastrnakin maalin, avasi Vaakanainen samalla tehotilastonsa NHL:ssä.

 

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari puolusti ulkojääottelussa Bruinsin kolmosparissa Connor Cliftonin kanssa saaden vastuuta yli 23 minuuttia. Aika 23.28 oli toiseksi eniten koko pelissä, ja enemmän vastuuta kellotti ainoastaan joukkuekaveri Charlie McAvoy (23.59).

Minuutit olivat uran kahdeksannen ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneelle joensuulaislähtöiselle pakille selvästi isoimmat koskaan. Sekä yli- että alivoimalla kaukalossa käynyt pelaaja laukoi maalia kohti kolmesti, tehotilasto puolestaan jäi nollille.

– Siisti, tehokas ja itsevarma peli Urho Vaakanaiselta. Potentiaalia ykköspariin, toimittaja Fluto Shinzawa twiittasi.

Bostonissa Vaakanaisen upea ilta ei ilmeisesti ollut yllätys.

– Leirillä ajattelin hänen olevan yhtä hyvä kuin (JeremyLauzonin ja (JakubZborilin. Vaakanainen oli lähellä, hän tuli pelaamaan valmiina leirille, luotsi Bruce Cassidy oli sanonut vertaillen suomalaista kahteen toiseen pakkiin.

Vaakanainen oli pelannut ennen sunnuntaiyön peliä kolmen koitoksen verran AHL-joukkue Providence Bruinsin paidassa, lisäksi hän edusti Suomessa liigajoukkue SaiPaa kahdessa taistossa (1+0).

Bruinsin juhannuksen 2017 ykköskierroksen 18. varauksesta tuli tämän kauden osalta runkosarjan 50. suomalaispelaaja – ja se on uusi sinivalkoinen ennätys!


PÄIVÄN VIHJE: EDMONTON OILERS – MONTREAL CANADIENS

Jatkuuko Jesse Puljujärven ja Connor McDavidin dominointi Montrealin kustannuksella?