Kisassa NHL:n parhaan tulokkaan Calder Trophysta ovat kuluvalla kaudella tiukasti mukana myös maalivahdit, kirjoittaa TSN:n konkaritoimittaja Frank Seravalli tuoreessa kolumnissaan.

– Ovi on täysin auki Chicago Blackhawksin Kevin Lankiselle ja Washington Capitalsin Vitek Vanecekille, Seravalli vakuuttaa.

Edellinen maalivahti, joka valittiin NHL:n vuoden tulokkaaksi oli Columbus Blue Jacketsia edustanut Steve Mason kauden 2008-09 päätteeksi.

25-vuotias Lankinen on torjunut 13 ottelussa kiekot torjuntaprosentilla 92,7 ja päästänyt taakseen keskimäärin 2,43 maalia per peli. Ehkä olennaisin tilasto, voittosarake, näyttää suomalaisen kohdalla seitsemää voittoa.

Vanecek on pelannut Lankisen tapaan toistaiseksi 13 ottelua torjuntaprosentilla 90,9 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2,90. Voittoja Capitals-veskari on torjunut joukkueelleen samat seitsemän.

Alkukaudesta yksikään tulokaskenttäpelaajista ei ole esittänyt kuin ajoittaista loistokkuutta. Tulokkaiden pistepörssin kärjessä ovat Ottawa Senatorsin Josh Norris (19 peliä, 3+7=10) ja Chicago Blackhawksin Pius Suter (19 peliä, 6+4=10).