Kuopiolaisessa liigajoukkue KalPassa alkukauden pelannut, mutta sittemmin NHL:ään Florida Panthersiin siirtynyt Eetu Luostarinen tekee taalaliigassa tulokaskaudellaan ilmiömäisiä juttuja. Florida kellisti hallitsevan Stanley Cup -mestarin yöllä 6-4 hiljalleen kirkastuvan suomalaistähden noustessa taas valokeilaan – ja tehoille.

Luostarinen syötti Owen Tippettin uran ensimmäisen ja pelin 2-1-maalin, ja alustusta kehuttiin kiistattoman kauniiksi.

Tommy Pecoraro

@ThunderboltsPXP

David Dwork

@DavidDwork
Congrats to @TippettOwen on his first NHL goal!

#FlaPanthers
Absolute beauty of an assist from Luostarinen

– Olen todella vaikuttunut siitä, mitä näin Eetu Luostariselta tämän illan pelissä. Luistelijana on selvästi otettu askel, ja hän pelaa paljon itsevarmemmin, toimittaja J.D. Burke twiittasi.

J.D. Burke

@JDylanBurke
Really impressed with what I’m seeing from Eetu Luostarinen tonight. Clearly added a step as a skater, and just playing a far more assertive brand of hockey more generally. #FlaPanthers

Uransa 21. NHL-ottelunsa pelannut siilinjärveläinen kellotti ottelussa jääaikaa 14.33, tehotilasto jäi pinnan verran miinukselle.

Florida ja Tampa ovat kohdanneet kolmesti putkeen, ja näissä jokaisessa pelissä pantteripaitojen kolmoskenttä Frank Vatrano – Luostarinen – Tippett on latonut aina yhden maalin. Suomalaissentteri on oleellinen osa trion iskua, sillä hän on ollut syöttäjänä jokaisessa osumassa. Toisin sanoen hyökkääjä on siis kolmen pelin pisteputkessa – hallitsevaa Stanley Cup -mestaria vastaan!

Koko NHL:n tulokkaiden pörssissä kevään 2019 kultaleijona on kahdeksantena saldolla 2+4=6 (-3). Näet tilaston yksityiskohtaisemmin täältä.

Jos on Luostarisen panoksen takia aihetta iloon, niin Tampan leirissä tunnelma ei vastaavasti ole yhtä riehakas.

– Floridan ensimmäinen, toinen, kolmas ja neljäs maali olivat meidän itse sössimiä. Meillä oli täysi hallinta kiekolla, kunnes luovutimme sen Floridalle. Kauheaa! luotsi John Cooper pauhasi Fox Sportsin mukaan.