15 pelistä kaksi voittoa ja viisi pinnaa, maaliero karmea 32-63. NHL:n viimeisenä, omassa divisioonassa jatkopaikkaan matkaa jo 12 pinnaa. Runkosarjassa takana taaperuusta jo neljännes koko taipaleesta, eivätkä koneet käynnisty.

NHL:n jumbojoukkue Ottawa Senatorsin leirissä ei taatusti naurata. Kun Sens sössi viime yönä Winnipeg Jetsiä vastaan selvään 1-5-tappioon, on joukkue kerännyt tämän kauden kahdeksasta vieraspelistä yhden voiton maalieron ollessa lohduton 17-41.

Historiaa Senators sentään on pystynyt tekemään. Joukkueen 41 päästettyä maalia on NHL:ssä viimeisen 30 vuoden aikana peräti kuudenneksi eniten kauden kahdeksan ensimmäistä keikkaottelua huomioiden.

StatsCentre

@StatsCentre
Flattened 5-1 by the Jets on Thursday night, the @Senators poor defence so far this season has seen them tie for a goals against total on the road that's been outdone by only 5 other teams over the past 3 decades on this list

Epäkohdat kruunautuivat maalivahti Matt Murrayn jätettyä pelin kesken toisella tauolla. Taustalla oli jotain häikkää.

– Se oli ennakoiva toimenpide. Murraylle tehdään testejä ja aamulla näemme, mikä hänen tilanne on, Sensin valmentaja D.J. Smith selvitti seuran kotisivujen mukaan.

Avauserässä Senators sentään oli vahva, kun se vei laukaisutilaston 18-6. Periodi kuitenkin päättyi 0-0, ja samalla loppuivat joukkueen ilonaiheet.

– Meidän on kehiteltävä keinot maalaamiseen. Otimme heitä 20 minuuttia pois, mutta tilanne oli 0-0, luotsi manasi.

Jets-vahti Connor Hellebuyck otti yön pelissä 26 koppia.

– Todella hyviä paikkojahan meillä oli paljon. Vastassa oli yksi maailman parhaista veskareista, ja hän otti isoja torjuntoja, Ottawan maalintekijä Josh Norris tiivisti.