Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellan ratkaisusta penkittää Patrik Laine ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan on saatu lisätietoa.

The Athletic-lehden Blue Jacketsia seuraava toimittaja Aaron Portzline kirjoittaa, että sivuun ottamisen syynä ei olisikaan ollut Laineen heikko henkilökohtainen panos muutamassa pelitilanteessa, vaan toimittajan lähteiden mukaan suomalainen olisi ollut ”sanallisesti epäkunnioittava” valmennustiimin jäsentä kohtaan.

Blue Jackets-päävalmentaja Tortorella tai GM Jarmo Kekäläinen eivät ymmärrettävästi olleet halukkaita kommentoimaan väitettä.

Tiedossa ei ole, kenen valmennusryhmän jäsenen kanssa Laine olisi kiistellyt, eikä myöskään se, oliko kyseessä vain yksittäinen tapaus vai sarja tapauksia. Apuvalmentajista Brad Larsen peluuttaa Blue Jacketsissa hyökkääjiä ja Brad Shaw puolestaan puolustajia.

Kaksikko on Tortorellan lisäksi otteluissa sinitakkien penkin takana.

Nyt julki tullut väite vaikuttaisi tukevan Tortorellan Hurricanes-kamppailun jälkeisiä lausuntoja.

– Kyse ei ollut yhdestä tilanteesta vaan useista seikoista, jotka pysyvät pukukopin seinien sisäpuolella, Tortorella totesi.

Laine istui Hurricanes-ottelun viimeiset reilut 26 minuuttia vaihtopenkillä. Hän on pelannut Blue Jackets-paidassa nyt neljä kamppailua tehoin 3+0=3.

Blue Jackets on seuraavan kerran tositoimissa varhain perjantaiaamua Suomen aikaa, kun se kohtaa vieraskaukalossa Chicago Blackhawksin.