NHL:n jäillä yhteensä yli tuhat ottelua pelannut tähtivahti Henrik Lundqvist (arkistokuvassa) kertoi aiemmin alkuvuodesta Twitter-tilillään, että hän kävi sydämen avoleikkauksessa. Mikä parasta, viitisen tuntia kestänyt operaatio sujui ruotsalaisen sanojen mukaan todella hyvin.

– Arvostan Cleveland Clinicin loistavaa henkilökuntaa todellakin. Viime päivät ovat olleet melkoisen hulluja, mutta minusta tuntuu, että olen todella hyvissä käsissä, Washington Capitalsiin äskettäin vaihtanut konkari kirjoitti someen.

Olympia- ja MM-kullan voittaneen pelaajan uusi sopimus pitää hänet Capsissa vain kuluvan kauden. Vaikka 38-vuotiaalla vahdilla voi olla vaikeaa murtautua enää välivuoden jälkeen huipulle ihan ikänsäkin puolesta, katsoo torjuja luottavaisena kohti tulevaa.

– Jokainen päivä on askel oikeaan suuntaan.

Nyt pelaaja oli taas päivittänyt tietoja voinnistaan someen. Urallaan paljon voittanut vahti ei kuulemma ollut varma siitä, mitä odottaa ensimmäiseltä kuukaudelta leikkauksen jälkeen.

– Nyt leikkauksesta on kulunut neljä viikkoa ja voin hyvin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Olen täynnä positiivista energiaa. Kuntoutus on sujunut hyvin.

Henrik Lundqvist

@HLundqvist
I was not sure what to expect the first month after surgery. 4 weeks today and I feel strong, both body and mind filled with positive energy. Recovery is going well💪🏻😎