Seuraako Patrik Laine tämän legendaarisen maalitykin jalanjälkiä – yhtäläisyydet näkyvät jo nyt

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen tuore pelaajakauppa on herättänyt paljon mielipiteitä suomalaislaiturin ympärillä. Yksi näistä on vertailu yhteen NHL:n kaikkien aikojen maalintekijääm, Brett Hulliin.

Hull kaupattiin Calgary Flamesista vuonna 1988. Flames etsi ensimmäistä mestaruuttaan, joten lupaava laituri lähetettiin St. Louisiin vaihdossa romuluiseen puolustaja Rom Ramageen.

Hull pelasi lopulta NHL:ssä 20 kautta iskien peräti 741 täysosumaa. Calgaryssa maaleja satoi kahden ensimmäisen kauden aikana vain 27.

Nyt samoja piirteitä omaava Laine kaupattiin Columbukseen vaihdossa Pierre-Luc Duboisiin. Laineen tehot 22-vuotiaana ylittävät Hullin omat reilusti. Ero tulee kuitenkin tulevien pelikavereiden sekä Laineen laukaisumäärien muodossa.

Laine tulee luultavasti pelaamaan Max Domin laidassa. Domi on taitava hyökkääjä, mutta Hull sai vierelleen St. Louisissa yhden kaikkien aikojen pelinrakentajista Adam Oatesin.

Lisäksi Laine ei lauo läheskään niin paljon, mitä Hull hänen urallaan. Amerikkalaistykki ylitti 300 laukauksen määrän peräti kahdeksana kautena. Laineen paras lukema ensimmäisinä vuosinaan on ollut ”vain” 245.

Silti Laine on tehnyt yhdeksänneksi eniten maaleja kaikista pelaajista hänen debyyttinsä jälkeen.

Lisäksi Laineen sopimus päättyy tähän kauteen. Hän on rajoitettu vapaa agentti, joten Columbus omistaa miehen oikeudet. Mutta jos tilanne ei ole suomalaislaiturille suotuisa, voi maisema vaihtua toistamiseen hyvinkin nopeasti.


PÄIVÄN VIHJE: CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING

Laittaako pirteästi viime yönä Tampan haastanut Chicago salamapaidat jälleen ahtaalle?