Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen sai NHL:ssä perjantaiyönä yllättävän sauman, kun San Jose Sharks -pelin aloittanut Cam Talbot joutui jättämään 4-1-voittoon päättyneen leikin kesken ottelun alkupuolella.

Talbot pelasi erän ja otti 11 torjuntaa, Kähköselle peliaikaa kirjattiin kahden erän verran ja koppeja 17 kappaletta. Ei huono!

Wildista ei paljastettu sitä, miksi maalilla aloittanut kanadalaisvahti otettin pois askista kesken kaiken.

– Kaikki merkit viittaavat siihen, ettei kyseessä ole mitään vakavaa, joukkueen valmentaja Dean Evason sanoi NHL:n nettisivuilla.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestari ei hypännyt helppoon paikkaan.

– Mutta varavahdin roolissa on aina oltava valmis mihin tahansa. Minusta tuntui todella hyvältä, tämä oli hyvä juttu, EJK-kasvatti pyöritteli.

Ottelu oli varsin tasainen, sillä kudit menivät 29-29 ja maalivahtien torjunnat siten siis Wildille 28-25. Kähkösen tilastoihin kirjattiin nyt täydelliset lukemat ensimmäisen Anaheim Ducks -pelin perään. Tuossa torjuntaprosentti oli 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo tasan 2.

Wildin voiton salaisuus oli pelin yksinkertaistaminen, Evason selvitti.

– Emme yrittäneet mitään liikoja. Saimme kiekkoja sisään ja luistelimme, yritimme saada jalkaamme liikkeelle. Oli meidän onni löytää nämä jutut, ennen kuin olisi ollut liian myöhäistä.