Colorado Avalanchen supertähti Nathan MacKinnon loisti taas kerran pisteiden valossa, kun hänen joukkueensa taipui perjantaiaamuna Los Angeles Kingsille luvuin 2-4.

Joukkueensa ykkössentteri latoi tehot 1+1=2 jo avauserässä, jossa Avs oli marssinut 0-2-vierasjohtoon. Colorado suli yllättäen Kingsin voittaessa kaksi seuraavaa erää samoin luvuin.

Mutta MacKinnon pisti silti historiankirjoja uuteen uskoon. Kun pelaaja osui avauserässä ylivoimalla, nousi hän Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin ylivoimapörssissä ohi ruotsalaislegenda Peter Forsbergin kuudenneksi eniten ylivoimamaaleja tehneeksi pelaajaksi. Häkki oli MacKinnonin 58. kyseisissä erikoistilanteissa.

MacKinnonin jokseenkin historiallisen maalin muuten syötti Mikko Rantanen.

Kanukkisentterin edellä on melkoisia legendoja: Kärkipaikkaa pitää 205 pömpelin Joe Sakic ennen Michel Gouletia (147), Milan Hejdukia (140), Peter Stastnya (120) ja Anton Stastnya (80).

StatsCentre

@StatsCentre
Making it 2-0 @Avalanche vs LAK tonight, Nathan MacKinnon has passed Peter Forsberg for the 6th most career PP goals in Quebec Nordiques/Colorado franchise history (58)- now trailing Joe Sakic (205), Michel Goulet (147), Milan Hejduk (140), Peter Stastny (120), Anton Stastny (80)

Debytantteja

Kings-pelin tappiota voitaneen luonnehtia jotenkin yllättäväksi. LA otti vasta kauden ensimmäisen voiton, mutta toisaalta neljässä pelissä se on jäänyt pisteittä vasta kerran.

Kamppailun tehokkaimmat olivat Kings-leiristä taalaliigan syöttöpörssin kärkeen yhteensä kuudella napsulla noussut Anze Kopitar (0+2=2) ja Coloradosta MacKinnon sekä Rantanen (1+1=2).

Coloradolla oli rosterissaan useampi debytantti, sillä maalivahti Hunter Miska pelasi joukkueessa ensimmäisen ottelunsa ja Bowen Byram ensimmäisen pelin koko taalaliigassa.

– Miska taisteli ja otti pari isoa koppia. Ehkä Kingsin parissa ylivoimamaalissa näkyi pienesti kokemattomuus. Hän oli varmaankin liian syvällä häkissä, ja Kings löysi aukot maalin ylälaidasta, Avs-luotsi Jared Bednar hymähti NHL:n nettisivujen mukaan.

– Alussa jännitin ehdottomasti, mutta tunsin rauhoittuneeni myöhemmin. Tein joitain asioita hyvin, mutta on myös asioita, joita tulee parantaa. Mutta kaiken kaikkiaan ok-alku, Avsin kesän 2019 ykköskierroksen 4. varaus Byram puolestaan sanoi.