Detroit Red Wingsin väreistä tuttu NHL-konkari Jimmy Howard on lyömässä hokkarit naulaan, pohjoisamerikkalainen Sportsnet kirjoittaa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari teki NHL:ssä pitkän ja upean uran. Maaliskuussa 37 vuotta täyttävä konkari varattiin Red Wingsiin vuonna 2003 kakkoskierroksella numerolla 64.

Taalaliigassa hän debytoi kaudella 2005-06 edustaen Detroitia jokaikisellä sesongillaan. Tällä kaudella pelaamatta olleelle Howardille on kertynyt NHL:ssä vyölleen miehekkäät 543 runkosarjan ottelua prosentein 91,2. Lisäksi kokemusta on 48 pudotuspeliottelusta liki samoin lukemin 91,8.

Pari kertaa NHL:n tähdistöottelutapahtumaan valittu Howard on edustanut Yhdysvaltoja kolmissa arvokisoissa, kaksissa MM-kilpailuissa ja yksissä olympialaisissa.

Nyt vahti ei ole pelannut missään, kun hän koki viime syksynä julman, jokseenkin odotetun kohtalon. Red Wingsin GM Steve Yzerman vahvisti sen viime syksynä pohjoisamerikkalaismedioille: Howard ei enää kuulunut joukkueen suunnitelmiin.

– Olen keskustellut Howardin kanssa ja me emme tule tarjoamaan hänelle sopimusta ennen vapaiden pelaajien markkinoita, vaan etsimme niiltä uutta maalivahtia, Yzerman totesi tuolloin.