NY Islandersissa ongelmapelaajan leiman saaneen Josh Ho-Sangin tie vie Pohjois-Amerikasta Ruotsiin SHL-joukkue Örebrohon. Asiasta twiittasi toimittaja Arthur Staple.

Hyökkääjä luutii seurassa loppukauden ajan, Staplen eri lähteet ovat vahvistaneet. Joukkueessa pelaa muuten toinenkin Isles-varaus, Leijonissakin pelannut suomalaispakki Robin Salo.

Ho-Sangille sorvattiin viime syksynä yksivuotinen jatkosopimus, jonka mukaan 24-vuotiaan hyökkääjän piti tienata tästä kaudesta 700 000 dollaria.

Arthur Staple

@StapeAthletic
Josh Ho-Sang is headed to Orebro of the Swedish League on a loan from the #Isles, sources confirmed. Will play the remainder of the 2020-21 season there. Robin Salo, another #Isles draft pick, plays there as well.

24-vuotias kanadalainen laitahyökkääjä Ho-Sang varattiin NHL:ään ykköskierroksella numerolla 28 vuonna 2014. Pelaajan ura ei ole lähtenyt taalaliigassa liitoon lainkaan, sillä runkosarjassa pelejä on kertynyt vyölle vain 53 kappaletta pistein 7+17=24 (-4).

Ho-Sang ei ole pelannut aiemmin Euroopassa. Örebro keikkuu 14 joukkueen SHL:ssä viidentenä.

Huhut ovat kertoneet, että Islandersin GM Lou Lamoriello ei ole tykästänyt nuoreen hyökkääjälupaukseensa. Yksi kummajainen on se seikka, että kun Lamoriello aloitti Islandersissa, GM lähestulkoon pakotti Ho-Sangin vaihtamaan pelinumeronsa 66:een.