St. Louis Bluesin syksyn vapaiden markkinoiden tähtihankinta Torey Krug on näyttänyt alkukaudella peuralta ajovaloissa. 29-vuotiaan peluutus sinipaitojen kahdessa ensimmäisessä ottelussa nosti allekirjoittaneen silmäkulmat kattoon.

Vuoden 2019 mestarijoukkue menetti organisaationsa kasvot Alex Pietrangelossa syksyllä. Joka muottiin sopinutta Pietrangeloa lähdettiin korvaamaan yksiuloitteisella ylivoiman pelinrakentajalla.

Ongelma ei ole amerikkalaispuolustajan minuutit, vaan se, miten päävalmentaja Craig Berube lähettää hyökkäys ensin -mentaliteetillä pelaavan puolustajansa kentälle.

Boston Bruinsin pelipaita päällään Krug asettui puolustuspään aloituksiin noin 32% kaikista pelaamistaan aloituksista. Kahdessa ensimmäisessä kamppailussa nuottipaitojen riveissä numero on peräti 72%. Toki otantaa on vasta kahden ottelun verran, mutta mitä ihmettä Beruben päässä liikkuu?

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Torey Krug loisti Bruinsin takalinjoilla peluutuksensa takia. Bluesissa amerikkalaisen rajoitteet iskevät päin kasvoja. Kuva: Getty Images.

Krug on koko NHL:n yksi prhaista pelinrakentajista hyökkäysalueella, etenkin ylivoimalla. Jos 175 senttisen puolustajan asettaa jatkuvasti puolustamaan omaa maalia, näyttää Krugin tehopörssi kauden päätteeksi isoa miinusta.

Krug ei ole Pietrangelon korvaaja. Hänen ei kuuluisi olla kentällä koskaan vastustajan ykkösmiehiä vastaan. Silti hän pelaa tällä hetkellä Colton Paraykon kanssa ykkösparissa.

Paraykon puolustustaito riittää suojaamaan johtoa vaikeissakin tilanteissa. Nyt hänen täytyy kuitenkin tehdä sitä kahden edestä.

Bruins-nutussa Krugille annettiin kaikki avaimet menestykseen peluutuksen kautta. Blues tulee huomaamaan nopeasti, että Krugin ainoa valttikortti on hyökkäyspäässä. Oman siniviivan sisällä 29-vuotias on luisteleva katastrofi.