Näkökulma: Jesse Puljujärvi loisti NHL-paluuottelussaan – jättionnistuminen on jo lähellä

© Kuva: Getty Images

Pitkän tauon jälkeen Jesse Puljujärvi palasi viime yönä NHL-kaukaloihin. Vastassa oli Vancouver Canucks, ja suomalaisnuorukainen oli istutettu Edmonton Oilersin kolmosketjuun.

Heti ottelun alusta lähtien kävi selväksi, että Puljujärvi ei saisi Edmontonissa mitään ilmaiseksi. Kolmosketju oli pienellä jääajalla. Puljujärvi pääsi pelaamaan kakkosylivoimassa, mutta vain jämäminuutteja. Connor McDavidin ja muiden supertähtien täyttämä ykkösylivoimakoostumus pelaa ymmärrettävästi niin paljon kuin suinkin vain jaksaa.

Puljujärvi oli kuitenkin koko ottelun ajan ketjunsa paras pelaaja. Pienestä jääajasta huolimatta hän painoi vahvasti töitä ja voitti kaksinkamppailut uskomattomalla prosentilla. Ottelun edetessä kolmosketju alkoikin saada lisää aikaa.

Kolmannessa erässä Puljujärvi nostettiin jo McDavidin rinnalle ykkösketjuun.

Edmontonin viesti on selvä. Kiukuttelut sopimusneuvotteluissa tai dominoiminen Liigassa eivät merkitse mitään. Näytöt pitää antaa NHL:ssä, ja jos niitä on, niin rooliakin on rajattomasti tarjolla.

Ei olisi mikään ihme, jos Puljujärvi onnistuisi kauden edetessä nappaamaan vakioroolin ykkösketjusta. Suomalaisnuorukaisen pitäisi ohittaa Zack Kassian, joka ei mahtuisi missään muussa NHL-seurassa edes kakkosketjuun. Kassianin vahvuuksiksi voi laskea kovan vääntämisen ja sen, että jos McDavid syöttää hänelle varmaan paikkaan, Kassian pistää niistä kohtuullisella prosentilla kiekon sisään.

Ei pidä kuitenkaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Lopullinen NHL-läpimurto tai epäonnistuminen on pienestä kiinni.

Puljujärven karvauspelaaminen poiki hänelle jäähyn ottelun viimeisillä minuuteilla, kun hän lopetti luistelemisen ja koukkasi vastustajaa käsille. Jäähyn myötä Oilersin kiri tyssäsi lopullisesti.

Hyvästä pelistä huolimatta Puljujärvi jätti yhden pienen virheen myötä karvaan maun monen suuhun. Seuraavassa matsissa läpimurron tekeminen pitää aloittaa jälleen alusta.