Johan jysähti: Corey Perry ja Stanley Cup -mestari siirtolistalle – ”Jokainen joukkue olisi voinut napata”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekossa olympiakullan, World Cupin ja MM-kullan voittanut Corey Perry on asetettu jopa todella yllättäen waiver-listalle. Asia käy ilmi esimerkiksi pohjoisamerikkalaismedia TSN:n sivuilta.

Montreal Canadiens -pelaajan tapaus kuulostaa jotenkin jopa käsittämättömältä, sillä vielä viime syksynä hyökkääjä taisteli Stanley Cupin finaaleissa kiekkomaailman arvostetuimmasta Dallas Starsin paidassa.

35-vuotias laituri iski runkosarjan 57 pelissä Dallasille tehot 5+16=21 (-2), 27 pudotuspeliottelun saldo oli 5+4=9 (-3). NHL-uraansa pääasiassa Anaheim Ducksissa tehnyt Perry voi nyt siis siirtyä Habsista muualle pelaamatta siellä peliäkään.

Perryn kohtaloa ihmetteli muun muassa The Athleticin toimittaja Arpon Basu. Perry olisi missä vaan kakkosylivoiman mies.

– Jokainen joukkue olisi voinut napata hänet (tai saman kohtalon kokeneen) Michael Frolikin, mutta ei. Saamme nyt nähdä, että onko olemassa joukkuetta, joka on pahoillaan pelaajien puolesta.

Toronto Maple Leafsiin erikoistunut Jeff Veillette muistutti Perryn viime kaudesta, joka oli toimittajan mukaan suurelta osin kauhea. Pudotuspeleihin pelaaja kyllä toisaalta heräsi.

Perry on pelannut taalaliigassa peräti 1 045 runkosarjan ottelua pistein 377+420=797 (+74), 145 pudotuspeliottelun saldo on 41+57=98 (-3).

Montrealissa huhuttiin jo aiemmin, ettei konkareista välttämättä toinen mahdu NHL-nippuun. Pohjois-Amerikassa arveltiin jo kuun alussa, että toinen heivataan farmin puolelle niin sanottuun taksimiehistöön, joista ukkoja voidaan kutsua NHL:ään tarvittaessa.

Kanukki on kokenut kummia ennenkin. Kesällä 2019 Anaheim nimittäin osti hyökkääjän sopimuksen ulos, ja tuolloin pahvia olisi ollut vielä kaksi vuotta jäljellä. Perryä ei voitu asettaa siirtolistalle tapauksen aikaan, koska hänen sopimuksessaan ollut pykälä esti sen.

Montrealin toinen konkari, 32-vuotias tsekki-Frolik ouolestaan on esiintynyt 850 runkosarjapelissä tehoin 159+225=384 (+22), 47 pudotuspeliottelun tehot ovat 7+12=19 (0). Pelaaja on Stanley Cup -mestari Chicago Blackhawksin paidasta kesältä 2013.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!