Toronto Maple Leafsin ykköstähti Auston Matthews tunnetaan lähinnä hyökkäyspään taidoistaan, jossa kirsikkana kakun päällä on poikkeuksellisen laadukas laukaus, jonka johdosta hänet on monissa kauden ennakkospekulaatioissa nostettu jopa alkavan kauden potentiaalisimpiin maalipörssin voittajiin.

Vaahteranlehtipaitojen luotsi Sheldon Keefe on TSN Hockey -sivuston mukaan muuttamassa suojattinsa roolia ensi kaudella hieman puolustavammaksi. Keefe oli väläytellyt jopa peluuttavansa Matthewsia joukkueen alivoimakoostumuksessa.

– Emme odota mitään sataprosenttista vastuunkantoa alivoimapelaamisessa, mutta tarpeen vaatiessa jotain osa-aikaista on luvassa. Haluamme tehdä hänen pelaamisensa keskellä entistä luonnollisemmaksi. Olemme nähneet, että hänellä on edellytyksiä pelata erinomaisesti myös puolustussuuntaan, Keefe kommentoi.

Kanadalaisvalmentajan puheet eivät ole pelkkää sananhelinää, sillä viime kaudella Matthews sijoittui Selke Trophy -hyökkääjän valinnassa paljon painavaan kiekonriistotilastossa jaetulle toiselle sijalle yhdessä Vegas Golden Knightsin hyökkääjä Mark Stonen kanssa. Molemmille herroille merkattiin 78 kiekonriistoa.

Lisäksi taalaliigan pistepörssissä yhdeksänneksi (47+33=81) sijoittunut Matthews oli viime kaudella yksi kolmesta Lady Bing Trophy -finalisteista sijoittuen lopulta äänestyksessä toiseksi.

– Luulen, ettei tässä tarvitse asettaa sen kummempia rajoituksia Austonin suhteen, sillä kaiken tavoitteena on luonnollisesti Stanley Cupin voitto. Hänen kykynsä vaikuttaa kaukalon molemmissa päissä ovat huippuluokkaa ja uskon hänen ottavan ensi kaudella merkittäviä kehitysaskeleita kokonaisvaltaisena keskushyökkääjänä, Keefe jatkoi.