Alkukaudella Liiga-seura Mikkelin Jukureissa ihastuttanut venäläistaituri Vitali Abramov saattaa tehdä vielä paluun Suomeen tämän kauden aikana.

Jukurit kertoi tiistaina 22-vuotiaan hyökkääjän suuntaavaan seuraavaksi Kanadaan, jossa mies liittyy NHL-seuransa Ottawa Senatorsin vahvuuteen. Paluu Mikkeliin saattaa kuitenkin tulla eteen vielä tämän kauden aikana, mikäli Abramov ei onnistu raivaamaan tietään Senatorsin NHL-kokoonpanoon.

– Luonnollisesti pelaajan kannalta toivomme, että hän saisi paikan NHL:ssä, mutta jos niin ei käy, olemme hänelle vakavasti otettava vaihtoehto loppukaudeksi. Olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä Ottawan kanssa koko syksyn ajan, ja he ovat olleet hyvin tyytyväisiä täällä tehtyyn työhön. Siellä on tiedossa, että täällä toiminta on laadukasta ja heille Jukurit on yksi ehdoton vaihtoehto, Jukurien urheilujohtaja Jukka Holtari paljastaa.

Abramov pelasi Liigassa kahdeksan ottelua tehoin 5+2=7. Alunperin Columbus Blue Jacketsin kesän 2017 varaustilaisuuden 3. kierroksella nappaama venäläinen paljasti viihtyneensä Suomessa hyvin.

– Pidin todella kaupungista ja ajastani täällä. Tottakai se, että loukkaannuin, oli ikävää, mutta se on osa jääkiekkoa ja sen kanssa pitää vain elää. Olen saanut täällä ammattilaisilta todella hyvää kuntoutusta ja apua toipumiseeni. Haluan kiittää kannattajia ja seuraa kaikesta tuesta, jota sain osakseni koko täällä oloni aikana. Ehkä tapaamme vielä jonakin päivänä täällä Mikkelissä tai muualla, Abramov itse kommentoi aikaansa Jukureissa.