Ruotsin kiekkomaailma on ollut viime päivinä myrskyn silmässä. Maanantain Allsvenskan-ottelua Björklövenin ja Moran välillä epäillään sopupeliksi, tai ennemminkin Björklövenin tahalliseksi tappioksi.

Björklöven lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Ottelu sujuikin odotetuissa merkeissä, kun seura meni 3-0 johtoon ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana.

Toisessa erässä Mora iski 3-1 kavennuksen, jonka jälkeen tapahtui jotain outoa. Ruotsalaisten vedonlyöntiyhtiöiden kertoimet Björklövenille nousivat, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että huima määrä pelaajia löi yhtäkkiä rahaa Moran voitolle.

Mora iski ottelussa seitsemän seuraavaa maalia. Lopulta ottelu päättyi Björklövenin 4-8 tappioon.

Ruotsin pelialan järjestö Svenska Spel tutkii epäilyttävää ottelua sopupelin varalta.

– Meillä on epäilyksemme, mutta emme vielä tiedä varmasti. Tutkimme asiaa tarkemmin, järjestön edustaja Magnus Fridell kommentoi Expressenille.

Erityistarkkailun alle on joutunut myös Björklövenin maalilla pelannut Connor Ingram. Nashville Predatorsin sopimuspelaaja päästi viisi maalia ennen kuin hänet otettiin vaihtoon. Ruotsalaislehti Expressen kertoo lähteisiin viitaten, että ottelussa tahallisesta häviöstä syytetyn Björklövenin maalivahti Ingram on poistunut maasta.